1. Verwarm de oven voor op 220˚C. Wel de mihoen circa 30 minuten in koud water of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Halveer de garnalen in de lengte.
3. Leg de speklappen in een ovenschaal. Leng het red pork poeder aan met een scheutje water en schenk over de speklappen. Rooster circa 30 minuten in de hete oven. Keer de speklappen elke 5 à 10 minuten.
4. Rasp de peen. Snijd de bosuien en paksoi in schuine repen. Maak de paprika schoon en snijd in repen. Pel en snijd de knoflook grof. Rasp de gember.
5. Laat de mihoen uitlekken.
6. Verhit de wok. Doe er een scheut knoflookolie in. Roerbak de gember en knoflook. En voeg de kerrie erbij. Voeg na een minuut de groenten erbij en roerbak.
7. Voeg de garnalen erbij en roerbak nog een minuut.
8. Roerbak tot slot de mihoen mee.
9. Breng op smaak met witte peper en sojasaus.
10. Serveer de mihoen Singapore in kommen.
11. Snijd de speklappen in mooie grove stukken en leg op de mihoen. Bestrooi eventueel met gedroogde garnalen.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties