De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

millefoglie met vanillecrème, karamel, pistache & frambozen

Dit gerecht maakte Daniëlle in aflevering 11 van The Chefs' Line Nederland. 

60 min (voor)bereidingstijd
Millefoglie met vanillecrème, karamel, pistache & frambozen

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Daniëlle in aflevering 11 van The Chefs' Line Nederland. 

Rol bladerdeeg dun uit en prik in met een vork. Hak pistachenootjes, houd een paar hele nootjes apart voor garnering. Verdeel de nootjes en suiker over deeg. Duw de nootjes met deegroller in het deeg. Bak goudbruin in de oven op 200°C en breek daarna in stukken.

Laat de melk met opengesneden vanillestokje op laag vuur trekken met snuf zout erbij. Haal vanillestokje eruit, schraap het merg eruit en doe bij de melk. Splits eieren en klop de dooiers los. Voeg suiker en meel toe en roer glad. Voeg een scheutje melk toe aan eimengsel, roer en voeg in delen al roerend de melk erbij. Breng op laag vuur aan de kook. Stort op plaat als het voldoende dikte heeft en dek af met plasticfolie, zet koud weg. Klop de slagroom en meng met het koude vanillemengsel. Maak een bord op met het bladerdeeg en de vanilleroom en garneer met de achtergehouden pistachenootjes en poedersuiker.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker