Snijd het vlees in grote dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper fijn. Vijzel de ui, rode peper en de keriminoten fijn. Verhit een scheut olie in een pan. Fruit de fijngewreven uien met de kurkuma, serehstengels, djeruk purut en salamblad circa 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak in circa 5 minuten rondom bruin. Halveer de citroen en pers het sap uit. Blus het vlees af met het citroensap. Voeg kokosmelk en groentebouillon toe. Kook in 1,5 tot 2 uur op middelhoog vuur langzaam in tot bijna al het vocht verdampt is en je een dikke saus krijgt. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Kook de rijst volgende de bereidingswijze op de verpakking.
Sajur kol tumis
Snijd de kool fijn. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de peper fijn. Snijd de laos in stukken. Verhit een scheut olie in een wok en fruit ui, knoflook, laos en salamblad. Snijd de pepers fijn en voeg samen met de kool toe. Bak circa 1 minuut en blus af met de bouillon en de kokosmelk. Kook circa 5 minuten en breng op smaak met een beetje zout.
Serveer de geraspte kokos over de kool, rijst en rendang.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
molukse rendang en gefruite kool
Snijd het vlees in grote dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper fijn. Vijzel de ui, rode peper en de keriminoten fijn.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Â
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
1 reactie