Mozzarella-schnitzeltjes
- Snijd de mozzarella in gelijke blokjes.
- Breek de eieren boven een diep bord en kluts ze met een vork. Breng de eieren op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Strooi het paneermeel in een ander diep bord.
- Paneer de mozzarella eerst in de eieren en vervolgens in het paneermeel. Herhaal dit nog een keer. Leg de mozzarella-schnitzeltjes eventueel op een bord in de koelkast.
- Verhit een laag zonnebloemolie in een pan en frituur de mozzarella-schnitzeltjes in circa 2 minuten goudbruin. Laat de mozzarella-schnitzeltjes uitlekken op een bordje met keukenpapier.
Groente
- Pel en snipper de sjalot.
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Halveer de kwarten tomaat.
- Maak de sperziebonen schoon en snijd in kleine ringetjes.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een steelpan en bak de sperziebonen en de sjalot circa 8 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Warm nog circa 2 minuten door.
Spinaziesalade
- Pluk en scheur de basilicum.
- Meng de basilicum met de spinazie en breng op smaak met olijfolie extra vierge, een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd het stokbrood in plakken.
Serveren
- Verdeel de spinaziesalade, groente en mozzarella-schnitzeltjes over borden. Serveer met het stokbrood.
0 reacties