Miljuschka is onze queen of cheesecakes en maakte weer een pracht van een variant, met dit keer pompoen als hoofdrolspeler! Hier vind je meer cheesecakes van Miljuschka.
Voor de pompoenpuree
Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de pompoen doormidden. Haal de pitten eruit. Leg op bakpapier met de schil naar boven in de oven. Haal na een uur uit de oven. Trek de schil eraf en pureer.
Voor de no-bake pompoencheesecake
Smelt de boter. Maal de koekjes, noten, witte chocolade en boter in een keukenmachine fijn. Druk het met de onderkant van een plat glas in de springvorm. Zet in de vriezer.
Week de gelatine in koud water. Klop de roomkaas met suiker, kaneel, gember en vanille en 400 ml slagroom op.
Knijp de gelatine uit en verwarm in een pannetje met 200 ml slagroom, totdat de gelatine is opgelost. Doe de warme gelatine-room bij het roomkaasmengsel. Klop 5 minuten. Stort de helft van de roomkaas in de springvorm. Doe de pompoenpuree voor de helft bij de overgebleven roomkaas. Stort dit ook voor de helft in de springvorm.
Meng de rest van de pompoenpuree met het overgebleven roomkaasmengsel. Stort dit ook in de springvorm. Draai met een chopstick van boven naar beneden zodat je een mooi effect krijgt aan de bovenkant. Zet 4 uur in de ijskast.
0 reacties