De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

nougat de montélimar

30 min (voor)bereidingstijd
Nougat de Montélimar

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rooster de amandelen circa 10 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze afkoelen. Bestrijk de bakvorm met olie, leg er een bakpapiertje in en verdeel 10 vellen eetpapier over de bodem bedekt zodat de bodem bedekt is.

Breng suiker, water en honing aan de kook tot 140 ºC. Mix de eiwitten stijf. Giet langzaam de kokende siroop bij het eiwit tot de siroop helemaal is opgelost. Meng de afgekoelde noten, pistache en de gekonfijte sinaasappelschil door het schuim. Verdeel het schuim in de vorm. Strijk de nougat goed uit. Bedek de bovenkant ook met eetpapier en laat 1 nacht opstijven. Snijd de nougat met een nat mes in kleine blokjes van 4x3 cm.
De nougat wordt harder als je hem op een rooster laat 'drogen'.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

140 graden de suiker,is dat niet te heet?
Monique Tendijck
04-02-2024

Ook lekker