Fileer de kalkoen en verwijder het karkas (de poelier kan dit ook voor u doen). Verwijder het vlees van het bot en snijd in kleine stukken. Maal het vlees in de keukenmachine en doe dit in een kom.
Kook de eieren circa 7 minuten.
Snijd de champignons in hele fijne schijfjes. Snijd de ontbijtspek in kleine stukjes. Meng voor de vulling het gehakt, champignons, ontbijtspek, augurk, leverpastei, knoflookpoeder, paprikapoeder, nootmuskaat, ketjap, zout en peper in een kom.
Verwarm de oven voor op 100 °C. Leg de kalkoen op de buik. Vul de kalkoen met het mengsel. Zorg dat de hoekjes goed gevuld worden. Leg de eieren aan de zijkanten in de kalkoen. Naai de goedgevulde kalkoen dicht met naald en draad. Leg de kalkoen in een ovenschaal of op een bakplaat.
Stop de kalkoen in de oven. Prik na circa een uur 1-2 keer in de kalkoen om het vocht eruit te laten lopen. Laat de kalkoen circa 2 uur in de oven staan op dezelfde temperatuur. Verhoog daarna de temperatuur naar 150 °C. Bak de kalkoen in circa 2 uur gaar (tijd afhankelijk van de grootte van de kalkoen). Schep zo nu en dan het vocht over de kalkoen zodat de korst niet te hard wordt.
0 reacties