Orzo met herfstgroenten en spek
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel de ovengroenten over een bakplaat met bakpapier. Ris de Italiaanse kruiden van de takjes, snijd fijn en strooi erover.
-
Besprenkel met 2 el olijfolie en rooster 20 min. in de oven.
-
Verhit 1 el olijfolie in een pan met deksel. Voeg de orzo toe en bak 1 min. Schenk 500 kokend water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Roer door en kook in 15 min. gaar.
-
Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de gerookte spekreepjes in 8 min. knapperig. Schep regelmatig om.
-
Hak de pecannoten intussen grof en bak de laatste 3 min. met de spekjes mee.
-
Boen de citroen schoon, rasp de schil over de orzo. Pers het sap uit één van de helften.
-
Verdeel de orzo en herfstgroenten over een schaal. Schep de gebakken spekjes met de pecannoten erover en serveer midden op tafel.
0 reacties