De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

orzo met herfstgroenten en spek

Deze orzo met herfstgroenten en spek is volgens Jet super voedzaam én erg lekker. In het programma Lekker Snel! zie je precies hoe zij dit gerecht klaarmaakt.

30 min voorbereidingstijd
20 min oventijd
Orzo met herfstgroenten en spek uit het programma Lekker Snel.

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Als er ergens staat dat je alleen citroenrasp moet toevoegen, vind ik dat zo zonde. Ik doe altijd de rasp van de citroen er ook bij voor nog wat extra frisheid".

Bereidingswijze

Orzo met herfstgroenten en spek

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Verdeel de ovengroenten over een bakplaat met bakpapier. Ris de Italiaanse kruiden van de takjes, snijd fijn en strooi erover. 

  3. Besprenkel met 2 el olijfolie en rooster 20 min. in de oven. 

  4. Verhit 1 el olijfolie in een pan met deksel. Voeg de orzo toe en bak 1 min. Schenk 500 kokend water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Roer door en kook in 15 min. gaar. 

  5. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de gerookte spekreepjes in 8 min. knapperig. Schep regelmatig om. 

  6. Hak de pecannoten intussen grof en bak de laatste 3 min. met de spekjes mee. 

  7. Boen de citroen schoon, rasp de schil over de orzo. Pers het sap uit één van de helften. 

  8. Verdeel de orzo en herfstgroenten over een schaal. Schep de gebakken spekjes met de pecannoten erover en serveer midden op tafel. 

    Eet je liever vegetarisch? Laat dan de spekjes weg en verkruimel vlak voor het serveren geitenkaas erover.

24Kitchen x Picnic

Alle recepten bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker