Marinade
Rasp de limoen, halveer en pers het sap uit boven de karnemelk. Voeg de sambal en gemberpoeder toe. Breng op smaak met zout. Marineer de kippendijen minimaal 3 uur.
Panade
Klop de eiwitten los en verkruimel de cornflakes. Laat de kippendijen iets uitlekken, wentel ze door de bloem, vervolgens door het eiwit en de cornflakes.
Verhit de olie tot circa 180 ºC. Frituur de kippendijen in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
Tropische ananassaus
Karameliseer de suiker beetje bij beetje in een hete pan. Voeg de steranijs en het kaneelstokje toe. Voeg de ananassap en de slagroom toe. Laat even doorkoken en voeg de sambal toe. Snijd de ananas in kleine blokjes en voeg toe aan de saus.
Serveren
Snijd de lente-uien in ringen en strooi over de kip. Serveer de kip met de tropische ananassaus.
Tip: Gaar de kippen verder in een oven van 120 ºC als de dijen nog niet gaar zijn.
0 reacties