De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

padang fried chicken

180 min voorbereidingstijd
40 min (voor)bereidingstijd
Padang Fried Chicken

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Marinade
Rasp de limoen, halveer en pers het sap uit boven de karnemelk. Voeg de sambal en gemberpoeder toe. Breng op smaak met zout. Marineer de kippendijen minimaal 3 uur.

Panade
Klop de eiwitten los en verkruimel de cornflakes. Laat de kippendijen iets uitlekken, wentel ze door de bloem, vervolgens door het eiwit en de cornflakes. Verhit de olie tot circa 180 ºC. Frituur de kippendijen in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

Tropische ananassaus
Karameliseer de suiker beetje bij beetje in een hete pan. Voeg de steranijs en het kaneelstokje toe. Voeg de ananassap en de slagroom toe. Laat even doorkoken en voeg de sambal toe. Snijd de ananas in kleine blokjes en voeg toe aan de saus.

Serveren
Snijd de lente-uien in ringen en strooi over de kip. Serveer de kip met de tropische ananassaus.

Tip: Gaar de kippen verder in een oven van 120 ºC als de dijen nog niet gaar zijn.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker