- Week de gelatine in koud water.
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe het stokje met het merg en de melk in een pan en laat circa 10 minuten zachtjes trekken. Zorg dat de melk niet kookt.
- Verwijder het vanillestokje. Voeg de suiker toe en laat deze oplossen in de hete melk. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat de gelatine in de hete melk oplossen. Roer de room erdoor. Schenk het mengsel in de vormpjes en laat ze minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
- Doe, voor de kersensaus, de kersen met de suiker en azijn in een steelpan. Breng aan de kook. Plet de kersen voorzichtig met een puree- stamper. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken en vervolgens afkoelen.
- Houd de vormpjes in heet water en stort de puddinkjes op de borden. Lepel de saus eromheen. Geef er een kaneelbiscuitje bij.
Italiaanse panna cotta met een Hollandse kersensaus.
0 reacties