- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Geroosterde paprika’s
- Leg de paprika’s in een ovenschaal en rooster ze circa 40 minuten in de oven.
- Laat de paprika’s, afgedekt met een theedoek afkoelen.
- Pel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
Kippenvleugels
- Bestrooi de kippenvleugels met zout en peper.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kippenvleugels in circa 20 minuten goudbruin.
- Pel en hak de knoflook.
- Voeg na circa 10 minuten bakken de takjes rozemarijn en de helft van de knoflook toe en laat ze meebakken.
Panzanella
- Scheur boven een kom de ciabatta in grove stukken en meng de wijnazijn en een scheutje water erdoor.
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder maar bewaar de zaadlijsten. Snijd de tomaten in reepjes en meng ze door het brood.
- Snijd de komkommer in reepjes.
- Pel en snijd de ui in dunne plakjes. Pluk de basilicum.
- Meng de tomaten, komkommer, ui, kappertjes, basilicum en gepofte paprika door het brood.
- Maak een dressing van de zaadlijsten van de tomaat, de resterende knoflook, olijfolie extra vergine, zout en peper. Roer de dressing door de panzanella.
Tip: Haal de ciabatta een halve dag van te voren uit de verpakking om oud te laten worden. Bij vers brood wordt de salade snel papperig.
0 reacties