Pasta e ceci
1. Zet de een grote pan op het vuur en doe olie in de pan.
2. Kneus de knoflook en rits de naaldjes van de rozemarijn. Voeg dit toe aan de olie.
3. Voeg de tomatenpuree toe aan het geheel. En bak de puree op laag vuur mee, zodat het zuur uit de puree wordt getrokken.
4. Doe de pasta en de kikkererwten bij de pan, voeg hier water aan toe tot alles net onder water staat.
5. Voeg zout, peper en citroensap naar smaak toe.
6. Optioneel: maak ondertussen wat chili-olie om voor het opdienen over de pasta te sprenkelen. Voeg de gedroogde chili, de gekneusde knoflook, rozemarijn en olijfolie samen in een pannetje en zet zo’n 5 min op het vuur.
Tip: Voeg -afhankelijk van de gewenste sausdikte- nog wat water toe.
Champignons
1. Snijd de champignons in plakjes. Kneus de knoflook, rits de blaadjes van de tijm en snijd de uien fijn.
2. Zet een koekenpan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
3. Fruit de ui en knoflook aan en voeg hier de tijm aan toe.
4. Voeg hier de champignons in gedeelten aan toe zodat het niet te vochtig wordt.
5. Blus de champignons af met het glas witte wijn.
6. Optioneel: voeg 2 gedroogde limoenbladeren toe.
7. Knijp het sap van een halve citroen uit over het geheel.
8. Bind het geheel af met de blokjes boter. Zet de pan uit en breng het geheel op smaak met peper en zout.
1 reactie