De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasteis de belem

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng voor de vulling de melk met de helft van de suiker, het vanillemerg en het lege stokje aan de kook.

30 min (voor)bereidingstijd
Pasteis de Belem

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng voor de vulling de melk met de helft van de suiker, het vanillemerg en het lege stokje aan de kook. Scheid de eieren en gebruik de eidooiers. Sla de overige suiker met de eidooiers op en meng de bloem erdoor tot er een gladde massa ontstaat.

Verwijder het vanillestokje. Giet de kokende melk erover en roer goed door. Giet de massa terug in de pan en kook al roerend gaar.

Leg de plakjes bladerdeeg uit en bestrijk met water. Leg 3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op.

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de rol in plakjes van circa 1,5 cm dik. Leg de plakjes met hun platte kant in een ingevette tartelettevorm tot de wand bedekt is met deeg. Giet de crème erbij tot aan de rand en bak gedurende 20 minuten in de oven tot de bovenkant donkerbruin tot zwart is. Los de gebakjes onmiddellijk en laat uitwasemen op een rooster.

Meng de poedersuiker met het kaneelpoeder en bestrooi er de lauwe Pasteis de Belem mee.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Goed recept, komt in de buurt van het origineel.. alleen het deeg zou ik anders willen.
Daarnaast verdubbel de ingredienten voor het aantal stuks anders heb je te weinig nata
Ellen Do casal
14-12-2023

Ook lekker