Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng voor de vulling de melk met de helft van de suiker, het vanillemerg en het lege stokje aan de kook. Scheid de eieren en gebruik de eidooiers. Sla de overige suiker met de eidooiers op en meng de bloem erdoor tot er een gladde massa ontstaat.
Verwijder het vanillestokje. Giet de kokende melk erover en roer goed door. Giet de massa terug in de pan en kook al roerend gaar.
Leg de plakjes bladerdeeg uit en bestrijk met water. Leg 3 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op.
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de rol in plakjes van circa 1,5 cm dik. Leg de plakjes met hun platte kant in een ingevette tartelettevorm tot de wand bedekt is met deeg. Giet de crème erbij tot aan de rand en bak gedurende 20 minuten in de oven tot de bovenkant donkerbruin tot zwart is. Los de gebakjes onmiddellijk en laat uitwasemen op een rooster.
Meng de poedersuiker met het kaneelpoeder en bestrooi er de lauwe Pasteis de Belem mee.
1 reactie
Daarnaast verdubbel de ingredienten voor het aantal stuks anders heb je te weinig nata