Kippenragout
-
Verwarm de oven voor op 165 °C.
-
Snijd de dekseltjes voorzichtig los van de pasteibakjes. Bak de pasteibakjes in 10 minuten af.
-
Verwarm ongeveer een liter water in een kookpan en voeg de kippenbouillon toe.
-
Doe de kipfilet in de pan en kook de kip in 10 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en schenk 500 ml van de bouillon in een maatbeker.
-
Snijd de champignons in plakjes en snipper een ui. Ris de tijm.
-
Verwarm een koekenpan met een klontje boter en fruit de ui. Voeg de champignon in delen toe en voeg ook de tijm toe. Bak op hoog vuur in 5 minuten goudbruin. Zet even opzij.
-
Trek de gekookte kipfilets met twee vorken uit elkaar.
-
Verwarm 50 g boter in een grote steelpan en voeg de bloem toe. Meng tot een roux en bak in 2 mintuen gaar.
-
Voeg in delen de kippenbouillon toe en roer tot een gladde kippenragout.
-
Voeg de kipreepjes en de gebakken champignons toe. Breng op smaak met peper, zout en mosterd.
-
Vul de pasteibakjes met de kippenragout en garneer naar smaak met extra tijm.
Makkelijke Pasteibakjes (optioneel)
-
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
-
Kluts het ei. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de randen met ei.
-
Gebruik de steker om uit de andere 4 plakjes een cirkel te steken. Leg de plakjes met het gat op de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Bestrijk met ei.
-
Leg de rondjes op de bakplaat en bestrijk ze met ei.
-
Bak de pasteibakjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
1 reactie