De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kippenragout

Deze pasteitjes met kippenragout uit Lekker Feestelijk! zijn leuk en makkelijk om zelf te maken. Ook heerlijk om tijdens de feestdagen te serveren! 

Kippenragout

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Deze pasteitjes met kippenragout zijn een heerlijke klassieker en je hebt echt écht zo gemaakt. Hou je niet van kip? Dan kun je het ook met champignon proberen!" 

Bereidingswijze

Kippenragout

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C.

  2. Snijd de dekseltjes voorzichtig los van de pasteibakjes. Bak de pasteibakjes in 10 minuten af.

    Liever zelf pasteibakjes maken? Dat recept deel ik onder bereiding van de kippenbouillon.

  3. Verwarm ongeveer een liter water in een kookpan en voeg de kippenbouillon toe.

  4. Doe de kipfilet in de pan en kook de kip in 10 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en schenk 500 ml van de bouillon in een maatbeker.

  5. Snijd de champignons in plakjes en snipper een ui. Ris de tijm.

  6. Verwarm een koekenpan met een klontje boter en fruit de ui. Voeg de champignon in delen toe en voeg ook de tijm toe. Bak op hoog vuur in 5 minuten goudbruin. Zet even opzij.

  7. Trek de gekookte kipfilets met twee vorken uit elkaar.

  8. Verwarm 50 g boter in een grote steelpan en voeg de bloem toe. Meng tot een roux en bak in 2 mintuen gaar.

  9. Voeg in delen de kippenbouillon toe en roer tot een gladde kippenragout.

  10. Voeg de kipreepjes en de gebakken champignons toe. Breng op smaak met peper, zout en mosterd.

  11. Vul de pasteibakjes met de kippenragout en garneer naar smaak met extra tijm.

Makkelijke Pasteibakjes (optioneel)

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Kluts het ei. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de randen met ei.

  3. Gebruik de steker om uit de andere 4 plakjes een cirkel te steken. Leg de plakjes met het gat op de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Bestrijk met ei.

  4. Leg de rondjes op de bakplaat en bestrijk ze met ei.

  5. Bak de pasteibakjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Wat is lekker bij kippenragout?

Kippenragout wordt vaak geserveerd in een pasteitje van bladerdeeg. Het is ook lekker om je zelfgemaakte kippenragout te serveren met rijst en groenten zoals broccoli en sperziebonen. 

Kippenragout

Hoe lang kun je kippenragout bewaren?

Verse kippenragout kun je maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast. Laat de ragout wel eerst goed afkoelen tot kamertemperatuur. Kippenragout kun je ook invriezen en 3 maanden in de vriezer bewaren. De ragout weer herbruiken? Haal de ragout een avond of ochtend van tevoren uit de vriezer en bewaar deze in de koelkast. Warm de ragout op in een pannetje en blijf hier constant in roeren. Haal de pan van het vuur voordat de saus begint te koken. 

Kippenragout

Welke kruiden in kippenragout?

Je kunt kippenragout op smaak brengen, door alleen zout en peper toe te voegen, of te experimenteren met verschillende kruiden en specerijen. Wij noemen knoflook, peterselie, ui, citroenrasp en foelie. Ook kun je de kippenragout nóg meer smaak geven door champignons toe te voegen. 

kruiden

Welke wijn bij kippenragout?

Een kippenragout is heerlijk in combinatie met een volle rode wijn. Kies bijvoorbeeld voor chianti of een Bordeaux. 

Miniatuurvoorbeeld

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Feestelijk! deelt Jet van Nieuwkerk haar snelste recepten die je tijdens de feestdagen op tafel kan zetten. Zeg maar dag tegen de kerststress!

Lekker Feestelijk set met jet

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

hier in België doen we er een partje citroen bij!
W van der Giessen
10-12-2023

Ook lekker