De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

peperbiefstuk met gebakken champignons

Kneus de peperkorrels in de vijzel of met een deegroller en doe ze in een diep bord. Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Bestrooi de biefstukken met zout en druk ze in de peperkorrels. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de biefstukken op een hoog vuur circa 2-3 minuten aan 1 kant. Keer ze en voeg de boter toe. Bak de biefstukken op middelhoog vuur nog eens circa 2-3 minuten zodat het vlees rosé is. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze op een warm bord, afgedekt met aluminiumfolie, 10 minuten rusten. 

30 min (voor)bereidingstijd
Peperbiefstuk met gebakken champignons

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Peperbiefstuk 
Kneus de peperkorrels in de vijzel of met een deegroller en doe ze in een diep bord. Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Bestrooi de biefstukken met zout en druk ze in de peperkorrels. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de biefstukken op een hoog vuur circa 2-3 minuten aan 1 kant. Keer ze en voeg de boter toe. Bak de biefstukken op middelhoog vuur nog eens circa 2-3 minuten zodat het vlees rosé is. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze op een warm bord, afgedekt met aluminiumfolie, 10 minuten rusten. 

Gebakken champignons 
Borstel de champignons schoon en snijd ze in partjes. Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een koekenpan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg de champignons toe en bak ze op middelhoog vuur. Blus de gebakken champignons af met een scheut sherry en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook fijn en bestrooi de champignons op het laatst met de gesneden bieslook.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker