Peperbiefstuk
Kneus de peperkorrels in de vijzel of met een deegroller en doe ze in een diep bord. Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Bestrooi de biefstukken met zout en druk ze in de peperkorrels. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de biefstukken op een hoog vuur circa 2-3 minuten aan 1 kant. Keer ze en voeg de boter toe. Bak de biefstukken op middelhoog vuur nog eens circa 2-3 minuten zodat het vlees rosé is. Neem de biefstukken uit de pan en laat ze op een warm bord, afgedekt met aluminiumfolie, 10 minuten rusten.
Gebakken champignons
Borstel de champignons schoon en snijd ze in partjes. Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een koekenpan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg de champignons toe en bak ze op middelhoog vuur. Blus de gebakken champignons af met een scheut sherry en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook fijn en bestrooi de champignons op het laatst met de gesneden bieslook.
0 reacties