Harde wenerdeeg
Kluts het ei. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, vanillemerg, suiker en de helft van het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg uit en vet de bakvormpjes in. Bekleed de vormpjes met het deeg. Leg daarop een stukje bakpapier en verdeel daarin de blindbakbonen. Bak de bodem circa 10 minuten in de oven en verwijder de blindbakvulling.
Vulling
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak drie vierde van de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Maal een derde van de gebakken pijnboompitten met de suiker en het amandelschaafsel tot een egale massa. Smelt de resterende boter. Klop de eieren schuimig en meng met de pijnboompittenmix tot een glad beslag. Voeg de gesmolten boter en de maïzena toe. Meng de resterende gebakken pijnboompitten door de vulling. Verdeel de vulling over de taartvormpjes en bak ze circa 5 minuten. Bestrooi de taartjes met de resterende pijnboompitten en bak de taartjes in nog circa 5 minuten goudbruin en gaar. Laat de taartjes afkoelen, haal uit de vormpjes en bestrooi met poedersuiker.
Kluts het ei. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, vanillemerg, suiker en de helft van het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg.
0 reacties