De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pijnboompittaartjes

Kluts het ei. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, vanillemerg, suiker en de helft van het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg.

120 min (voor)bereidingstijd
Pijnboompittaartjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Kluts het ei. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, vanillemerg, suiker en de helft van het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rol het deeg uit en vet de bakvormpjes in. Bekleed de vormpjes met het deeg. Leg daarop een stukje bakpapier en verdeel daarin de blindbakbonen. Bak de bodem circa 10 minuten in de oven en verwijder de blindbakvulling.

Vulling
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak drie vierde van de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Maal een derde van de gebakken pijnboompitten met de suiker en het amandelschaafsel tot een egale massa. Smelt de resterende boter. Klop de eieren schuimig en meng met de pijnboompittenmix tot een glad beslag. Voeg de gesmolten boter en de maïzena toe. Meng de resterende gebakken pijnboompitten door de vulling. Verdeel de vulling over de taartvormpjes en bak ze circa 5 minuten. Bestrooi de taartjes met de resterende pijnboompitten en bak de taartjes in nog circa 5 minuten goudbruin en gaar. Laat de taartjes afkoelen, haal uit de vormpjes en bestrooi met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker