Kokoskoekjes
Verwarm de oven voor op 190 °C. Meng de suiker met de eieren. Roer goed door elkaar en meng de kokos erdoor. Druk het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van circa 2 centimeter. Bak de koek in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en snijd in blokjes.
Ananascrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan het ananassap met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng voor de ananascrème een scheutje ananassap door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de ananascrème afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter luchtig, voeg de ananascrème toe en meng goed door. Schep de ananascrème in een spuitzak met glad spuitmondje.
Gekaramelliseerde ananassalsa
Schil en snijd de ananas in kleine blokjes. Karamelliseer de suiker en karamelliseer de ananas erin. Blus af met de rum en de room en laat even door koken. Laat afkoelen.
Topping
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de slagroom met de suiker stijf en schep in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Rooster de kokosrasp in de oven goudbruin en laat afkoelen.
Serveren
Bouw de piña coladatrifle op in glazen, begin met blokjes kokoskoek, dan een laag ananascrème en dan ananassalsa. Herhaal tot het glas vol zit. Spuit een toef slagroom op de trifle en garneer met de geroosterde kokosrasp.
0 reacties