Pindakaas-ijs
-
Schraap het merg uit het vanillestokje. Giet de slagroom in een steelpannetje. Voeg het merg van het vanillestokje en het stokje zelf aan de pan toe. Laat op laag vuur circa 8 minuten trekken, maar laat het niet koken. Haal van het vuur en verwijder het vanillestokje.
-
Klop de eidooiers en de suiker tot een romig geheel. Schenk al kloppend de warme vanille-slagroom erbij. Giet het mengsel door een zeef terug in de pan. Verwarm al roerend tot 80 °C . Gebruik hiervoor een kookthermometer.
-
Giet het mengsel door een zeef over in een grote maatbeker. Dek af en laat in de koelkast circa 2 uur afkoelen.
-
Giet het afgekoelde mengsel over in een ijsmachine. Laat de machine draaien tot je glad roomijs hebt.
-
Meng de pinda’s door het nog zachte roomijs. Spatel de pindakaas erdoor en zet het ijs nog minimaal 2 uur in de vriezer.
Popcorn brittle
-
Verhit de suiker en het water in een brede koekenpan op middelhoog vuur en roer met een garde goed door totdat de suiker is opgelost en al iets donkerder van kleur wordt. Voeg de slagroom toe, meng goed door en laat iets afkoelen.
-
Verdeel de popcorn over een met bakpapier beklede bakplaat. Giet de hete karamelsaus over de popcorn en laat uitharden.
-
Verdeel het ijs en de popcorn brittle over schaaltjes om te severen. Garneer met de toppings.
1 reactie