Stappenplan
-
Verwarm in een pan de melk met 25 g boter tot handwarm.
-
Meng de bloem met de gist en het zout. Kneed de melk en het ei erdoor. Kneed in circa 10 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met folie op een warme plaats circa 20 minuten rijzen.
-
Hak de pistachenoten fijn. Rol op een met bloem bestrooid werkblad het deeg uit tot een dunne rechthoekige lap ter grote van een bakplaat.
-
Meng in een kom 100 g zachte boter met 100 g suiker. Bestrijk het deeg met de boter. Strooi de gehakte pistache en rasp de schil van de limoen erover.
-
Rol het deeg op en snijd het in plakken van circa 2 cm dik. Vet de schaal in met de rest van de boter en bestrooi met suiker.
-
Leg de broodplakken in de schaal (niet al te strak tegen elkaar) laat nog circa 20 minuten afgedekt met plasticfolie rijzen en vrwarm de oven voor op 210 ºC (hetelucht 190 ºC).
-
Bak de broodjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties