Aardappels
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom de aardappels droog.
- Verwarm de melk.
- Pureer de aardappels met een pureestamper en roer de melk erdoor.
Andijvie
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, rode peper, kurkuma en komijnpoeder.
- Snijd de andijvie in tukjes, voeg de andijvie toe en bak in circa 5 minuten gaar.
- Roer de andijvie door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Geitenkaasballetjes
- Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge pan en hak ze grof.
- Rol kleine balletjes van de geitenkaas en rol ze door de cashewnoten.
Serveren
- Verdeel de pittige andijviestamppot over borden. Serveer met de geitenkaasballetjes.
0 reacties