Voorbereiden plaattaart
-
Verwarm de oven voor tot 180°C.
-
Halveer de bospeen in de lengte en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olie, mosterd, honing en zout en peper door elkaar. Verdeel het mengsel over de bospenen en masseer goed in.
-
Rooster de bospenen voor 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege de oventijd om.
Saus
-
Rasp de knoflook
-
Roer met een garde de yoghurt, knoflook en gerookt-paprikapoeder door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Afmaken plaattaart
-
Verhoog de temperatuur tot 200°C. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Kerf met een mes rondom het deeg lichtjes een rand in van 2 cm.
-
Verdeel de yoghurtsaus over het deeg binnen de rand.
-
Verdeel de geroosterde bospenen over de saus. Bestrijk de randen van het deeg met het ei. Bak de plaattaart in het midden van de oven voor 15-20 minuten tot het deeg gerezen en gaar is.
Topping
-
Plet het korianderzaad. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Hak de koriander fijn.
-
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook, korianderzaad en koriander tot de knoflook lichtgekleurd is. Bestrooi de plaattaart met bospenen voor het serveren met de topping.
BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START
0 reacties