De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pompoensalade met feta en za’atar

Met deze vegetarische salade met pompoen, feta en bulgur maak je een gure herfstdag meteen wát beter. Gezond en vooral heel erg lekker! 

30 min (voor)bereidingstijd
Pompoensalade met feta en za’atar

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

Met deze vegetarische salade van pompoen, feta en bulgur maak je een gure herfstdag meteen een stuk beter. De salade is gezond en vooral heel erg lekker!

Bereidingswijze

Pompoensalade

  1. Schaaf met een mandoline of kaasschaaf flinters van de pompoen en pastinaak. Bestrooi met zout en peper en meng met 2 eetlepels olijfolie. 

  2. Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing; voeg een beetje zout toe aan het water.

  3. Schaaf de rodekool op een mandoline of met een kaasschaaf, of snijd met een scherp mes in dunne repen. Maak aan met de rodewijnazijn en de honing.

  4. Verhit de grillpan voor. Bak de groenten, eventueel in porties, 2-3 minuten in de grillpan, of tot ze mooie grillstrepen hebben.

  5. Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Mix de rodekool en koolrabi door elkaar.

  6. Rooster de walnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Schud ze op een plank en hak ze grof.

  7. Giet de bulgur af en laat even uitdampen. Meng de warme bulgur door het rodekool-koolrabimengsel en verdeel over borden. Verdeel de geroosterde groenten over de borden. Verbrokkel de feta boven de borden.

  8. Bestrooi met de geroosterde walnoten en za’atar en besprenkel met nog wat olijfolie.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker