Pompoensalade
-
Schaaf met een mandoline of kaasschaaf flinters van de pompoen en pastinaak. Bestrooi met zout en peper en meng met 2 eetlepels olijfolie.
-
Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing; voeg een beetje zout toe aan het water.
-
Schaaf de rodekool op een mandoline of met een kaasschaaf, of snijd met een scherp mes in dunne repen. Maak aan met de rodewijnazijn en de honing.
-
Verhit de grillpan voor. Bak de groenten, eventueel in porties, 2-3 minuten in de grillpan, of tot ze mooie grillstrepen hebben.
-
Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Mix de rodekool en koolrabi door elkaar.
-
Rooster de walnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Schud ze op een plank en hak ze grof.
-
Giet de bulgur af en laat even uitdampen. Meng de warme bulgur door het rodekool-koolrabimengsel en verdeel over borden. Verdeel de geroosterde groenten over de borden. Verbrokkel de feta boven de borden.
-
Bestrooi met de geroosterde walnoten en za’atar en besprenkel met nog wat olijfolie.
0 reacties