Groente en eieren koken
Was en snijd de aardappels, winterwortel en pastinaak in grove stukken. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de groente in circa 15 minuten gaar.
Kook de eieren in een pan met water en zout in circa 8 minuten hard. Giet ze af, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Leg een zeef op de pan kokende groente en stoom de doperwten in circa 3 minuten gaar en spoel ze koud.
Giet de groente op een zeef en spoel ze koud.
Poolse salade
Maak de makreel schoon
Snijd de bosuitjes in ringen.
Schil en snijd de appel in blokjes.
Snijd de augurken in plakjes.
Meng de augurken, bosuitjes, appel, doperwten, sap van de citroen en roer de olijfolie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper en roer de kwark en mosterd erdoor.
Snijd de eieren in blokjes en voeg ze toe aan de salade.
Pel de schil van de aardappels, wortel en pastinaak, snijd de groente iets fijner en voeg ze toe aan de salade.
Verdeel de salade over borden en leg de makreel in stukjes op de salade .
Snijd de bieslook fijn en strooi over de salade.
Serveer met roggebrood
0 reacties