Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Maal de pretzels in de keukenmachine grof. Voeg de gesmolten boter toe en de pindakaas en meng door elkaar. Stort het mengsel in de brownievorm en duw aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast.
Smelt in een steelpannetje de boter met de chocolade. Giet het mengsel in een kom en voeg de suiker, het cacaopoeder en de eieren toe en meng tot een glad beslag. Zeef nu de bloem erboven en meng dit door het beslag met een spatel.
Haal de vorm uit de koelkast. Schep het beslag in de vorm en strijk glad met de achterkant van een lepel. Leg de rest van de pretzels mooi naast elkaar bovenop de brownie en bak 40 minuten af in een voorverwarmde oven. Laat het geheel helemaal afkoelen en trek voorzichtig aan het bakpapier zodat de brownie los komt van de vorm.
Maak nu de karamel. Laat in een hoge pan met dikke bodem de suiker karamelliseren. Voeg eventueel 3 el water toe aan de suiker zodat het geleidelijker karamelliseert. Maak met een kwastje de rand van de pan een beetje nat, zodat de suiker niet blijft plakken aan de rand. Let op: je mag niet roeren. Je mag de suiker wel door de pan walsen, mocht dat nodig zijn.
Zodra de suiker een goudbruine karamelkleur heeft, voeg je al roerend met een garde de room toe. Let op: dit gaat flink bubbelen, daarom is een hoge pan belangrijk. Voeg vervolgens de roomboter toe en roer goed door. Laat de saus daarna afkoelen.
Snijd de brownie in vierkante stukken en trek er mooie strepen karamelsaus overheen.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties