Rijstepap
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kook de rijst met melk, zout en vanillemerg- en stokje circa 1 uur op laag vuur met de deksel op de pan. Verwijder het vanillestokje. Haal van het vuur en roer dan de boter en suiker door de rijst. Laat de rijstepap circa 1 uur in de koelkast opstijven.
Stoofperen
Stap 1:
Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Leg de peertjes in een pan en giet het bessensap erbij en voeg zoveel water toe totdat de peren net onderstaan.
Stap 2:
Snijd een stukje schil van de sinaasappel af. Voeg dit, samen met de kaneelstokjes, kardemompeulen, kruidnagels, rozemarijn en de suiker toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en kook de peertjes in circa 1 ½ uur gaar.
Stap 3:
Laat de peren afkoelen. Schenk het kookvocht door een zeef en vang op met een pan. Roer de maizena met een scheutje water tot een papje en giet bij het perenvocht. Kook het perenvocht met de maizena in.
Tip van Rudolph:
Je gebruikt niet alle stoofperen in dit recept. Je kunt de rest een paar dagen bewaren in de koelkast of invriezen.
Serveren
Rooster het amandelschaafsel in de oven of in een droge koekenpan goudbruin. Verdeel de rijstepap over borden. Leg er per bord één stoofpeer op. Lepel het ingekookte perenvocht over de rijstepap. Garneer met amandelschaafsel en een takje rozemarijn.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers
0 reacties