1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Prik de zoete aardappel in met een vork, wikkel in aluminiumfolie en rooster ca. 45 tot 60 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte).
2. Verleng de rodecurrypasta met 1-2 el zonnebloemolie en smeer de speklapjes in met het mengsel. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, bak de speklapjes aan beide kanten in ca. 10 minuten goed bruin.
3. Open het blik kokosmelk en schep de dikke kokosroom aan de bovenkant eraf. Doe in een kommetje, schil de limoenrasp erboven en knijp het sap van ⅓ limoen uit, meng samen met zout.
4. Haal 1 el van de onderste (waterige) kokosmelk uit het blik en doe in een slakom, pers ½ limoen uit boven de slakom, breng op smaak met zout en peper en klop de zonnebloemolie erdoor. Hussel de sla erdoor.
5. Haal de blaadjes van de little gem sla en laat heel (scheur in stukken als je romaine gebruikt). Doe in de sla bij de dressing en schep om.
6. Haal de zoete aardappels uit de oven, snijd de bovenkant overlangs open. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Schep het kokosroommengsel op de aardappels en maak af met lente-ui.
7. Serveer de aardappels met de speklapjes en de salade.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties