De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rodecurryspeklapjes met gepofte zoete aardappel en little gem

Speklappen worden veel gegeten in Nederland. Vandaag marineren we ze in rodecurrypasta. En dat is bijzonder lekker!

60 min (voor)bereidingstijd
Rodecurryspeklapjes met gepofte zoete aardappel en little gem

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

Speklapjes gaan er goed in bij ons! Vandaag kruiden we ze met een heerlijke rodecurrypasta. En dat is een perfecte match met een gepofte zoete aardappel en een frisse salade.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Prik de zoete aardappel in met een vork, wikkel in aluminiumfolie en rooster ca. 45 tot 60 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte).

2. Verleng de rodecurrypasta met 1-2 el zonnebloemolie en smeer de speklapjes in met het mengsel. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, bak de speklapjes aan beide kanten in ca. 10 minuten goed bruin.

3. Open het blik kokosmelk en schep de dikke kokosroom aan de bovenkant eraf. Doe in een kommetje, schil de limoenrasp erboven en knijp het sap van ⅓ limoen uit, meng samen met zout.

4. Haal 1 el van de onderste (waterige) kokosmelk uit het blik en doe in een slakom, pers ½ limoen uit boven de slakom, breng op smaak met zout en peper en klop de zonnebloemolie erdoor. Hussel de sla erdoor.

5. Haal de blaadjes van de little gem sla en laat heel (scheur in stukken als je romaine gebruikt). Doe in de sla bij de dressing en schep om.

6. Haal de zoete aardappels uit de oven, snijd de bovenkant overlangs open. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Schep het kokosroommengsel op de aardappels en maak af met lente-ui.

7. Serveer de aardappels met de speklapjes en de salade.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker