1. Zet een pan op met water voor de eieren.
2. Doe de eieren in het kokende water en laat 5 minuten koken.
3. Pel en snijd of schaaf de uien in ringen.
4. Laat de eieren schrikken met koud water.
5. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de uienringen op laag vuur 10-15 minuten, tot ze boterzacht zijn.
6. Meng in een grote kom de mosterd en rodewijnazijn. Voeg al kloppend de olijfolie erbij. Hak de kappertjes en peterselie met steel en al fijn (houd een paar takjes achter voor garnering) en voeg toe. Roer er een flinke scheut karnemelk door. Breng op smaak met zout en peper.
7. Laat de limabonen uitlekken, spoel af met water en meng met de dressing.
8. Snijd de bleekselderij in halve maantjes (schil evt.) en meng met de bonen en dressing.
9. Besprenkel de zalm met olijfolie, bestrooi met zout en peper.
10.Verhit een koekenpan en bak de zalm eerst 4-5 minuten op de huidkant krokant en vervolgens nog 2-3 minuten op de andere kant, zodat de vis mooi rosé is.
11. Pel intussen de eieren en halveer.
12.Schep de bonen en uien op de borden. Leg er een stuk zalm en een half eitje op. garneer met geplukte peterselie.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties