De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rujak manis

Maak het fruit schoon en snijd het in stukjes met behulp van een kartelmesje. Snijd de komkommer over de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd de komkommer met behulp van het kartelmesje in plakjes. Verwijder van twee van de drie pepers de zaadlijsten.

25 min (voor)bereidingstijd
Rujak Manis

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Maak het fruit schoon en snijd het in stukjes met behulp van een kartelmesje. Snijd de komkommer over de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd de komkommer met behulp van het kartelmesje in plakjes. Verwijder van twee van de drie pepers de zaadlijsten. Snijd de pepers voor de dressing fijn en doe deze in de vijzel. Voeg sap van een halve limoen, garnalenpasta, cashewnoten, palmsuiker, zout en tamarindepulp toe en vijzel het fijn. Voeg dressing naar smaak toe aan het fruit. Was de kropsla, leg de slabladeren op een schaal en serveer hier de fruitsalade op. Bestrooi met de geroosterde en grof gehakte cashewnoten. 

Dit recept komt uit de aflevering over Bali van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker