Salade
Breng een pan met water, saffraan en zout aan de kook. Breng een pan met water aan de kook. Halveer de babymaïs, blancheer ze in het saffraanwater en spoel ze koud. Blancheer de zeekraal en spoel de zeekraal koud. Laat de babymaïs en zeekraal goed uitlekken. Halveer de witlof, verwijder de kern en snijd de witlof in schuine stukjes. Meng de witlof, babymaïs en zeekraal en breng op smaak met het sap van een halve limoen, zout, peper en olijfolie. Verwarm de frituur voor op 170 ºC. Schil met een dunschiller lange banen van de schorseneren en frituur ze goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel en pers de knoflook uit. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Verhit olie in een pan en bak de gamba’s met de knoflook circa 5 minuten. Zet het vuur uit en gaar ze circa 2 minuten door.
Kerriemayonaise
Meng de mayonaise, Griekse yoghurt, gembersiroop, kerrie, zout, peper en limoensap met elkaar.
Verdeel de salade over borden en leg de gamba’s erop. Lepel de saus erover en garneer met de schorseneren en basilicum.
Breng een pan met water, saffraan en zout aan de kook. Breng een pan met water aan de kook. Halveer de babymaïs, blancheer ze in het saffraanwater en spoel ze koud. Blancheer de zeekraal en spoel de zeekraal koud. Laat de babymaïs en zeekraal goed uitlekken.
0 reacties