De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sambal badjak jansen

30 min (voor)bereidingstijd
Sambal badjak Jansen

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Snijd de pepers in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de sjalotten. Vijzel de kemirinoten. Pureer de pepers, knoflook, sjalotten en de kemirinoten met een staafmixer tot een puree. Schil en halveer de gember. Kneus de stengel sereh, het salamblad en de loas. Verhit een scheut olie in de wok en fruit de gevijzelde puree, gember, sereh, salamblad en de laos circa 2 minuten. Voeg de suiker toe en gaar de sambal al roerende in circa 3 minuten. Voeg de rest van de olie toe en frituur de sambal nog circa 2 minuten. Laat de sambal afkoelen en verwijder voor gebruik de gember, sereh salamblad en de laos.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker