Dit gerecht maakte Tuti in aflevering 6 van The Chefs' Line Nederland.
Marineren
Pel en snij de sjalotten en knoflook. Schil en snij de gember in stukjes. Snij de rawits in stukjes. Maal de sjalotjes, knoflook, gember en rawit in de blender fijn. Snij het geitenvlees in kleine blokjes. Meng een derde deel van het rawitmengsel met het vlees. Rasp de gula djawa. Meng dit met de ketjap manis, ketjap asin en 1 el limoensap. Schep door het vlees en laat 20 minuten in een marinadebox marineren of 2 uur tot 1 nacht op traditionele wijze.
Gado gado
Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Laat schrikken onder koud water en snij in partjes. Snij de groenten. Blancheer de sperziebonen en taugé en spoel met koud water af. Snij de komkommer in plakjes of stukjes en scheur de sla. Snij de lontong in blokjes.
Gado gado saus
Fruit de helft van het overgebleven rawitmengsel in wat olie in een pan. Voeg de pindakaas toe met de gula djawa, een royale scheut ketjap manis en ketjap asin naar smaak. Kook even en pureer dan tot een gladde saus. Verdun met een scheutje water tot yoghurtdikte.
Ketjapsaus
Fruit het overgebleven rawitmengsel in wat olie in een pan aan. Voeg de ketjap manis, ketjap asin, korianderpoeder, komijnpoeder, gemberpoeder, knoflookpoeder, gula djawa, limoensap en sirachasaus toe. Kook tot een stroperige saus. Verdeel de saus over twee kommetjes en gebruik het ene deel om de saté op de grill te bedruipen. Serveer het andere deel bij de saté.
Grillen en serveren
Steek de grill aan. Rijg het gemarineerde vlees aan de satéstokjes en rooster om en om. Bestrijk de saté tijdens het grillen met ketjapsaus. Presenteer de groenten en het ei op het bord en lepel de gado gado saus erover heen. Bestrooi met gebakken ui en verkruimel de kroepoek erboven. Haal de saté van de grill en bestrijk nogmaals met ketjapsaus. Serveer met de gado gado, lontong en de overige ketjapsaus ernaast.
0 reacties