Tip: je kunt de dessertwijn ook vervangen voor Marsala of merg van een vanillestokje.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
sauternes sabayon
10 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Klop de eidooiers met een snufje zout en de suiker au bain-marie in een glazen kom. Voeg zodra de eidooiers lichtgeel van kleur zijn de wijn toe onder continu kloppen met een garde. Blijf kloppen tot de sabayon zo dik is dat een acht die je door de massa trekt blijft liggen. Haal de kom van het vuur en klop nog circa 2 minuten. Serveer de Sauternes sabayon met fruit of ijs.
Tip: je kunt de dessertwijn ook vervangen voor Marsala of merg van een vanillestokje.
Tip: je kunt de dessertwijn ook vervangen voor Marsala of merg van een vanillestokje.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Baking Good, Baking Bad
Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?
Bekijk hier haar recepten.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties