De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

scones met clotted cream en zelfgemaakte aardbeienjam

Scones met clotted cream en aardbeienjam: een wereldberoemde klassieker! Maak dit makkelijke recept met 24Kitchen.

30 min voorbereidingstijd
75 min (voor)bereidingstijd
zelf scones maken: recept met clotted cream

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Scones met clotted cream en aardbeienjam... Om je vingers bij af te likken zo lekker! Wil je zelf originele Engelse scones maken? Met dit makkelijke recept staan die verrukkelijke scones zo op tafel. (Inclusief zelfgemaakte clotted cream en aardbeiensaus!)

Bereidingswijze

Aardbeienjam

Stap 1:

Pureer de helft van de aardbeien samen met de ahornsiroop met een staafmixer of in de blender.

Stap 2:

Voeg de puree toe aan een kom en roer het chiazaad erdoor.

Stap 3:

Snijd de andere helft van de aardbeien in stukjes en prak de frambozen op een bordje met een vork. Roer de stukjes aardbei en de geprakte frambozen door de puree en laat dit minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.

Tip: het is nog beter om de jam een dag van tevoren te maken.

Scones

Stap 1:

Meng de bloem, meel, bakpoeder en zout in een kom.

Stap 2:

Voeg de honing, vanille en de boter toe en meng met je vingertoppen alles door elkaar tot een kruimelig mengsel.

Stap 3:

Voeg beetje bij beetje de melk toe en kneed tot een egaal en soepel deeg.
Let op: kneed niet langer dan nodig is, anders worden je scones te taai.

Stap 4:

Laat het deeg verpakt in plasticfolie circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 5:

Verwarm de oven voor op 200°C boven en onderwarmte.

Stap 6:

Rol het deeg tot circa 2 cm dikte uit op een met meel bestoven aanrecht. Steek met een ronde steker van 5 cm scones uit het deeg. Leg de scones op een bakplaat met bakpapier.

Stap 7:

Bestrijk de scones met geklutst ei, voor een glanslaagje. Bak de scones ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven.

Scones-tip van Rudolph:

De scones zijn het lekkerst als je ze warm eet.

Probeer ook eens: Miljuschka's lekkerste cheesecake-recepten >

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Schrijf er ook bij voor de vlotter cream
Wilma Kerkhof
07-12-2023

Ook lekker