Sechuanolie
Verhit de olie in een wok en frituur de sechuanpepers, steranijs en kaneelstokje circa 2 minuten tot de peperkorrels beginnen te poppen en de olie begint te roken. Schep de pepers en de specerijen uit de wok. Je kunt de olie zo bewaren, maar het is ook mogelijk om het eerst door een fijne zeef te schenken.
Glasnoedels
Breng water aan de kook. Overgiet de glasnoedels met kokend water en laat circa 2 minuten wellen. Meng de sojasaus met de sesamolie en poedersuiker. Giet de noedels af en meng met het sojamengsel. Verdeel over borden. Verhit de sechuanolie en schenk een lepel hete olie over de glasnoedels.
Gemarineerde asperges
Pel en hak de knoflook. Verhit een klein scheutje olie in de pan en bak de knoflook goudbruin. Blus af met de mirin, de sojasaus en de suiker en breng aan de kook. Schil de groene asperges in dunne linten met behulp van een dunschiller. Haal de marinade van het vuur en voeg de aspergelinten toe. Marineer de aspergelinten tot je het bord gaat opmaken.
Coquilles
Verhit de teppanyaki-plaat op de hoogste stand. Bak de coquilles en de spinazie op de teppanyaki-plaat in circa 2 minuten om en om gaar. Giet er een scheutje van de hete sechuanolie over.
Serveer de coquilles op de glasnoedels en verdeel er de rauw gemarineerde aspergelinten erover.
Verhit de olie in een wok en frituur de sechuanpepers, steranijs en kaneelstokje circa 2 minuten tot de peperkorrels beginnen te poppen en de olie begint te roken. Schep de pepers en de specerijen uit de wok. Je kunt de olie zo bewaren, maar het is ook mogelijk om het eerst door een fijne zeef te schenken.
0 reacties