De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

siciliaanse cassata

De Siciliaanse cassata maak is de perfecte oplossing als je niet al te dol bent op zoete baksels. Goed om te weten: deze versie is glutenvrij.

30 min voorbereidingstijd
60 min (voor)bereidingstijd
Siciliaanse cassata

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De Siciliaanse cassata is de perfecte oplossing als je niet al te dol bent op zoete baksels. Goed om te weten: deze versie is glutenvrij.

Bereidingswijze

Cake

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de taartvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2:
Klop de eieren met de honing en het zout tot een luchtig schuim in de keukenmachine of met een handmixer. Spatel het meel rustig door het schuim. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Voeg de olijfolie en de sinaasappelrasp toe. Roer niet langer dan noodzakelijk is om alles te mengen en probeer het beslag zo luchtig mogelijk te houden.

Stap 3:
Giet het beslag in de bakvorm. Bak de cake ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de cake na het bakken afkoelen. Snijd de cake horizontaal doormidden. Besprenkel de cake met sinaasappelsap.

Vulling

Stap 1:
Week de rozijnen ongeveer 10 minuten in heet water. Rasp de schil van de sinaasappel. Hak de noten en de chocolade. Meng in een kom de ricotta, vanille, sinaasappelrasp, pistachenoten, hazelnoten, chocolade, rozijnen en de olijfolie.

Stap 2:
Verdeel de vulling over de onderste plak van de cake en leg de andere helft erbovenop. Decoreer de taart met poedersuiker en de muntblaadjes.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Klopt het recept? Of moeten de eiwitten eerst los geklopt worden
debby hutschemaekers
11-07-2024

Ook lekker