Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Stap 2:
Splits de eieren en klop de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie luchtig. Klop de eiwitten met de rest van de suiker tot stijve pieken. Spatel het eiwit door de dooiers.
Stap 3:
Zeef de bloem. Smelt de boter. Meng de gezeefde bloem en de gesmolten boter door het eimengsel.
Stap 4:
Strijk het beslag uit tot een dikte van circa 1 cm op een bakplaat met bakpapier. Bak het biscuit in de oven in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
Stap 5:
Laat het gebakken biscuit op het bakpapier afkoelen. Keer de plak vervolgens om en trek het bakpapier er voorzichtig af. Steek met een ronde uitsteekvorm plakjes uit.
Stap 6:
Klop de slagroom met de suiker stevig en meng de jam erdoor. Besmeer de taartjes met de slagroom. Decoreer naar eigen wens met marsepein, chocolade, hagelslag en geschaafde amandelen.
Tip van Rudolph:
Smash-cakes zijn eenvoudige kleine taartjes die door kinderen op tafel op z’n kop gesmashed mogen worden.
0 reacties