- Breng alvast een pan met water aan de kook voor de eieren.
De pannenkoekjes:
- Meng 500 g bloem met bakpoeder in een ruime kom.
- Voeg 150 ml melk toe.
- Kneed totdat het deeg niet meer aan je handen plakt.
- Voeg indien nodig een beetje extra lauw water toe.
- Vorm circa 12 kleine bolletjes van het deeg.
- Bestuif je werkplek met een beetje bloem.
- Rol hierop de bolletjes deeg met een deegroller uit tot een pannenkoekje van circa 2 mm dik.
- Bestuif ruim met bloem en stapel ze op.
De eieren koken:
- Kook de eieren hard in circa 8 minuten
- Laat schrikken en pel de eieren.
De kip met witte bonen in tomatensaus maken:
- Snijd de kipfilets in blokjes
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit olie in een koekenpan.
- Bak de kippenblokjes aan alle kanten bruin.
- Voeg de witte bonen in tomatensaus toe.
- Breng aan de kook en zet het vuur lager.
- Gaar de kip in circa 5 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
De boontjes bereiden:
- Breng een pan met water en zout aan de kook voor de boontjes.
- Maak de boontjes schoon, verwijder de puntjes.
- Kook de boontjes in circa 6 minuten beetgaar.
- Afgieten en droog stomen.
- Voeg de boontjes toe aan de kip met witte bonen in tomatensaus en roer door.
De pannenkoeken bakken:
- Verwarm een koekenpan op hoog vuur.
- Bak hierin de broodpannenkoeken in circa 2 minuten per kant gaar.
De kerrie eieren:
- Verhit olie in een koekenpan
- Fruit de kerriepoeder al roerend aan
- Voeg de eieren toe en bak de eieren in circa 2 minuten aan alle kanten aan.
0 reacties