- Pel en snipper de ui fijn.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en snijd de wortel in blokjes.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee.
- Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan. Voeg de wortel, paprika en de tomaten toe en bak circa 2 minuten. Voeg het water en de kippenbouillonblokjes toe en breng aan de kook.
- Voeg de krieltjes toe aan de soep en kook circa 7 minuten.
- Halveer de sinaasappel en pers het sap boven de pan uit.
- Snijd de kabeljauw in stukjes. Voeg de garnalen en kabeljauw toe en verwarm nog circa 5 minuten. Breng op smaak met beetje versgemalen peper.
- Pluk en snijd de peterselie fijn.
Serveren
- Verdeel de soep over kommen en bestrooi met peterselie. Besprenkel met een scheutje olijfolie extra vierge.
0 reacties