Spaghetti carbonara
-
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Splits het ei. Snijd de guanciale. Rasp de Pecorino.
-
Bak de guanciale in circa 6 minuten net aan krokant.
-
Kluts de eidooier met de eieren. Voeg de geraspte Pecorino toe maar houd wat achter voor de garnering. Meng goed door en breng op smaak met zwarte peper.
-
Doe de spaghetti rechtstreeks vanuit de pan bij de guanciale. Draai het vuur uit.
-
Voeg het ei-mengsel toe aan de pan en meng goed door totdat de kaas is gesmolten en je een romige saus hebt.
-
Serveer de traditionele spaghetti carbonara met extra geraspte Pecorino.
5 reacties
Bak de guanciale, gooi de beetgare spaghetti erbij in de pan en schep er met een lepel een paar scheppen kookwater bij. Roer een paar keer flink door, haal de pan van het vuur en laat het geheel een beetje afkoelen (blijven doorroeren). Giet dan je ei met pecorino mengsel over de pasta en roer goed door totdat het romig wordt. Serveren met nog een bergje pecorino erop en wat peper.