De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

originele spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara is een grote favoriet uit de Italiaanse keuken. Miljuschka deelt haar superlekkere en snelle recept. 

15 min voorbereidingstijd
spaghetti carbonara

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Spaghetti carbonara is één van de makkelijkste - en lekkerste - gerechten uit de Italiaanse keuken. Loopt het water jou ook in de mond bij het zien van zo'n prachtig bord vol romige spaghetti? Met slechts 4 ingrediënten en 15 minuten staat deze carbonara op tafel!"

Bereidingswijze

Spaghetti carbonara

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Splits het ei. Snijd de guanciale. Rasp de Pecorino.

  3. Bak de guanciale in circa 6 minuten net aan krokant.

  4. Kluts de eidooier met de eieren. Voeg de geraspte Pecorino toe maar houd wat achter voor de garnering. Meng goed door en breng op smaak met zwarte peper.

  5. Doe de spaghetti rechtstreeks vanuit de pan bij de guanciale. Draai het vuur uit.

  6. Voeg het ei-mengsel toe aan de pan en meng goed door totdat de kaas is gesmolten en je een romige saus hebt.

    Wil je saus niet goed binden? Voeg dan een klein beetje kookvocht van de spaghetti toe.

  7. Serveer de traditionele spaghetti carbonara met extra geraspte Pecorino. 

Het geheim van originele spaghetti carbonara

In een goede spaghetti carbonara gaat ábsoluut geen room. Aan goede spaghetti, eieren en Parmezaanse kaas heb je meer dan genoeg. Daarnaast is een goed stuk guanciale ook erg belangrijk. De gouden tip is om blokjes nét niet helemaal uit te bakken, juist zo'n beetje vet is extra lekker voor de structuur. 

spaghetti carbonara op een bord

Hoe maak je zo'n romige carbonara-saus?

Schep de pasta rechtstreeks uit het water bij de guanciale. Door het vocht en het beetje zetmeel dat nog aan de spaghetti kleeft, krijg je een mooie binding van de saus.

spaghetti uit de pan scheppen

Hoe voorkom je dat je eieren gaan stollen?

Zet het vuur uit voor je het eimengsel toevoegt aan de pan. Je pan moet nog warm zijn maar niet te heet. Zo kan de kaas rustig versmelten met de eieren en spaghetti. Je kan eventueel nog een beetje kookvocht toevoegen voor de binding van je saus.

Spaghetti carbonara op een bord

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

5 reacties

Kinky
Luke Van druten
18-04-2023
Kinky
Luke Van druten
18-04-2023
Super snel en erg lekker👍🏽
Xenia Masius
20-04-2023
Ja lekker! Als je echt klassiek het recept wil volgen, dan doe je drie eidooiers en één heel ei in een kommetje en roer daar de geraspte pecorino door. Als je een lekkere dikke klonterige pap hebt dan is dat je basis voor de romige "saus".
Bak de guanciale, gooi de beetgare spaghetti erbij in de pan en schep er met een lepel een paar scheppen kookwater bij. Roer een paar keer flink door, haal de pan van het vuur en laat het geheel een beetje afkoelen (blijven doorroeren). Giet dan je ei met pecorino mengsel over de pasta en roer goed door totdat het romig wordt. Serveren met nog een bergje pecorino erop en wat peper.
Edward Brosens
09-08-2023

Ook lekker