- Breng een pan met het water en de groentebouillonblokjes aan de kook.
- Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en halveer de flespompoen. Verwijder de zaadlijsten en snijd de flespompoen in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de pompoen toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de risottorijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen. Schenk beetje bij beetje de kokende bouillon erbij en gaar de rijst circa 15 minuten.
- Verbrokkel de feta en roer de feta en spinazie erdoor.
- Breng de risotto op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Verwarm een pan en rooster de pompoenpitten circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout.
Serveren
Verdeel de spinazie-pompoenrisotto met feta over vier borden en strooi de pompoenpitten eroverheen.
0 reacties