Breng alvast een pan met water aan de kook voor de spinazie.
We beginnen met de spinazie poffertjes:
Was en droog de spinazie goed. Dompel de spinazie circa 1 minuut in de pan met kokend water.
Afgieten, koud spoelen en goed uitknijpen.
Pureer met een staafmixer de spinazie met de melk glad.
Breng op smaak met zout en peper.
Breek 3 eieren in een kom, klop los en voeg toe aan de spinazie.
Zeef 300 g bloem met bakpoeder in een kom en roer de spinazie erdoor tot een glad beslag
Schenk het spinaziemengsel in een knijpflesje of in een litermaat.
Verwarm een koekenpan met een scheut olie.
Gebruik een kleine soeplepel om poffertjes in de pan te maken.
Bak de poffertjes aan beide kanten gaar in circa 5 minuten.
De groente vingers
Rasp de wortel en snijd in de lengte in repen.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in de lengte in repen.
Schil de komkommer en snijd de komkommer in hele kleine stukjes
Meng de komkommer met de kwark en het sap van de citroen
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de spinaziepoffertjes met de groente vingers en de komkommerdip.
0 reacties