1. Verwarm de oven voor op 100 °C en breng een grote pan gezouten water aan de kook.
2. Maak ondertussen de salsa: Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaden en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de ui, hak de koriander en de peper en meng door elkaar. Rasp de limoenschil en zet apart voor de garnalen. Knijp de limoen over de salsa en breng op smaak met zout, meng en zet apart.
3. Blancheer de spinazie 1-2 minuten. Giet af en spoel af met koud water zodat het niet doorgaart. Pureer in de blender. Laat uitlekken in een zeef boven een kom, bewaar het vocht.
4. Meng de spinazie met de bloem, het zout en de zonnebloemolie en meng tot een deeg. Voeg als het deeg te nat is nog wat extra bloem toe, als het te droog is voeg je extra spinazievocht toe.
5. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen, vorm er balletjes van en rol die met een deegroller dun uit. Verwarm een koekenpan en bak de tortilla’s een voor een in een droge pan. Leg tortilla’s in een ovenschaal en zet in de oven om warm te houden.
6. Maak ondertussen de kokosgarnalen: Meng de panko, kokosrasp en limoen in een kommetje, doe de bloem in een tweede kommetje en kluts de eieren in een derde kom. Bestrooi de garnalen met zout.
7. Verwarm olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het kokosmengsel. Frituur de garnalen in delen goudbruin, circa 3 minuten.
8. Haal de tortilla’s uit de oven. Beleg elke tortilla met de rauwe spinazie, leg daarop lekker veel garnalen en maak af met de salsa. Rol op en serveer.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties