Stamppot heerlijk avondje
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels circa 7 minuten.
- Maak de spruitjes schoon, voeg ze toe aan de aardappels en kook de aardappels en spruitjes in circa 8 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels en spruitjes met een pureestamper.
- Verwarm de melk in de magnetron en maak de stamppot smeuïg met de melk. Roer de mosterd en de appelstroop door de stamppot.
- Verwarm een pan en rooster het amandelschaafsel in circa 3 minuten goudbruin. Roer het amandelschaafsel door de stamppot en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Gebakken speculaasappeltjes
- Snijd de appels van het klokkenhuis af in blokjes.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de appels en de cranberry's met de speculaaskruiden circa 4 minuten. Strooi de suiker erover en schenk de appelsap erbij. Laat circa 4 minuten garen.
Serveren
- Verdeel het stamppot heerlijk avondje over borden en verdeel de gebakken speculaasappeltjes erover.
0 reacties