Voorbereiding
-
Pel en snijd de uien in grove stukken. Snijd de riblappen in blokjes van 3 cm. Breng de stukjes riblap op smaak met peper en zout. Bak in delen in wat roomboter rondom goudbruin aan in de stoofpan. Bewaar de gebakken blokjes in een kom. Bak in hetzelfde vet de uien bruin. Voeg daarna de riblap weer toe samen met de kruidnagel, laurier, rozemarijn, tijm, rode wijn en bouillon. Breng aan de kook. Laat daarna het vlees op laag vuur gaar stoven met een deksel op de pan. Dit duurt 2 à 3 uur. Bewaar de gestoofde riblappen in de stoofpan in de koelkast.
-
Halveer de krieltjes, leg ze in een ovenschaal en meng ze met olijfolie, peper en zout. Bak de krieltjes gaar en goudbruin in een oven van 180°C. Dat duurt ongeveer 30 minuten.
-
Bak ondertussen de zilveruitjes in een ruime bakpan goudbruin in een lepel roomboter. Als de uitjes kleur krijgen voeg je de suiker toe en bak je het geheel goudbruin. Schep de uitjes bij de schaal ovenkrieltjes (wanneer ze gaar zijn) en meng even door. Laat de ovenschaal afkoelen en bewaar de krieltjes afgedekt en gekoeld in de schaal.
Afmaken
-
Zet een ruime pan water op het vuur en breng aan de kook. Zet de ovenschaal met krieltjes en gekarameliseerde uitjes in een voorverwarmde oven van 180 °C om op te warmen. Roer na 10 minuten even door.
-
Warm de riblappen op in de braadpan. Meng maïzena met een beetje water en voeg toe aan de pan om de saus te binden.
-
Maak de snijbonen schoon en snijd ze in stukken. Kook de snijbonen voor 4 minuten. Giet de snijbonen af en doe ze terug in de pan. Maak de snijbonen op smaak met zout en peper en een klontje roomboter. Schep het stoofvlees met de krieltjes en snijbonen op het bord.
0 reacties