De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stoofvlees met ovenaardappelen

Dit is de betere variant van een AVG'tje!

Stoofvlees

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"Dit recept is een AVG'tje-deluxe, de combinatie van het malse stoofvlees en de knapperige ovenaardappelen maakt het enorm lekker."

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Pel en snijd de uien in grove stukken. Snijd de riblappen in blokjes van 3 cm. Breng de stukjes riblap op smaak met peper en zout. Bak in delen in wat roomboter rondom goudbruin aan in de stoofpan. Bewaar de gebakken blokjes in een kom. Bak in hetzelfde vet de uien bruin. Voeg daarna de riblap weer toe samen met de kruidnagel, laurier, rozemarijn, tijm, rode wijn en bouillon. Breng aan de kook. Laat daarna het vlees op laag vuur gaar stoven met een deksel op de pan. Dit duurt 2 à 3 uur. Bewaar de gestoofde riblappen in de stoofpan in de koelkast. 

    Als je het weekmenu kookt, haal dan als de riblappen gaar zijn je 1/3e van het vlees uit de pan, samen met 200 ml kookvocht. Dit bewaar je apart voor de ragout. 

  2. Halveer de krieltjes, leg ze in een ovenschaal en meng ze met olijfolie, peper en zout. Bak de krieltjes gaar en goudbruin in een oven van 180°C. Dat duurt ongeveer 30 minuten. 

  3. Bak ondertussen de zilveruitjes in een ruime bakpan goudbruin in een lepel roomboter. Als de uitjes kleur krijgen voeg je de suiker toe en bak je het geheel goudbruin. Schep de uitjes bij de schaal ovenkrieltjes (wanneer ze gaar zijn) en meng even door. Laat de ovenschaal afkoelen en bewaar de krieltjes afgedekt en gekoeld in de schaal. 

Afmaken

  1. Zet een ruime pan water op het vuur en breng aan de kook. Zet de ovenschaal met krieltjes en gekarameliseerde uitjes in een voorverwarmde oven van 180 °C om op te warmen. Roer na 10 minuten even door.  

  2. Warm de riblappen op in de braadpan. Meng maïzena met een beetje water en voeg toe aan de pan om de saus te binden.  

  3. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in stukken. Kook de snijbonen voor 4 minuten. Giet de snijbonen af en doe ze terug in de pan. Maak de snijbonen op smaak met zout en peper en een klontje roomboter. Schep het stoofvlees met de krieltjes en snijbonen op het bord. 

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

Hoe krijg je taai stoofvlees mals?

Je kunt taai stoofvlees weer mals proberen te krijgen door extra vocht toe te voegen aan de stoofpot samen met een beetje zuur (azijn of citroensap) en het vlees op zacht vuur door te laten garen.

Miniatuur

Hoe krijg je het zachtste stoofvlees?

Stoofvlees heeft 3 elementen nodig voor een mals resultaat: genoeg vocht, tijd en vlees met veel bindweefsel en vet. Wanneer je de stappen in dit recept volgt eindig je met zacht stoofvlees.

Miniatuur

Kan stoofvlees te lang opstaan?

Het simpele antwoord: ja. Vooral wanneer het vocht al verdampt is. Dan kan het vlees taai en droog worden. Zorgt ervoor dat je het vlees dus voldoende in de gaten houdt tijdens het stoven.

vegetarisch stoofpotje

Snel en makkelijk een lekker recept op tafel? Ontdek de weekmenu's van Koken Voor Een Week. Mealprep in het weekend en doordeweeks in een kwartier aan tafel.

Koken voor een week

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker