De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

stoofvlees

Perfect voor een gure dag, lekker lang laten sudderen deze stoofpot voor het meest malse vlees

120 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
stoofvlees - oma's recepten & tips

Een recept van

Prins van den Bergh

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Stoofvlees:

  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
  • Snijd het vlees in gelijke blokken van circa 1,5 cm bij 1,5 cm. Wentel het vlees door de bloem.
  • Verhit olie en een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook. Zet het vuur hoog en bak het vlees rondom bruin.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in plakken van circa 1 centimeter dik.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Schil en snijd de wortel in blokjes.
  • Snijd de tomaten in vieren.
  • Schep het vlees uit de pan en bak courgette, wortel en paprika circa 4 minuten in het braadvocht.
  • Voeg het vlees en de tomaten toe.
  • Roer alles goed door en voeg het druivensap toe. Laat het druivensap kort meekoken.
  • Voeg het bouillonblokje en water toe tot alles onder staat.
  • Dek de pan af, zet het vuur laag en laat circa 2 uur sudderen. Roer af en toe goed door.

Na anderhalf uur kun je aan de rest van het gerecht beginnen.

Aardappels:

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in circa 20 minuten gaar in een pan met water en zout.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Verwarm de melk in een kleine pan. Schenk de melk bij de aardappels en stamp ze fijn.
  • Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Groene salade:

  • Pluk, was en droog de kropsla.
  • Maak een dressing van de azijn, zout, peper en olie en breng de sla op smaak m et de dressing.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker