Spicy churros
-
Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C. Breng in een pan het water, boter, chipotle en het zout aan de kook. Zeef de bloem en roer deze in één keer door het mengsel in de pan. Gebruik voor het roeren een houten lepel of een spatel.
-
Laat de pan op laag vuur staan en blijf rustig roeren zodat de bloem goed wordt opgenomen en er een deegbal ontstaat. Blijf circa 5 minuten heel rustig roeren. Hierdoor kan de bloem goed gaar worden wat belangrijk is voor de stevigheid van het beslag.
-
Neem de pan van het vuur en doe het beslag in de kom van de mixer. Roer één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei goed is opgenomen.
-
Schep het beslag in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Spuit de churros in de olie en frituur in circa 4 minuten goudbruin en gaar.
-
Meng in een kom de suiker en de kaneel. Wentel de churros erdoorheen als deze gefrituurd zijn.
Chocolade-espressosaus
-
Verwarm de chocolade, suiker, slagroom en de espresso in een pan op laag vuur totdat de suiker en chocolade zijn opgelost. Roer met een garde tot een mooie gladde saus ontstaat.
3 reacties
Wat leuk om te horen dat je het recept zo lekker vindt! Je kunt het beslag maximaal een dag van tevoren klaarmaken.
Groetjes,
Team 24Kitchen