Bereiding
Pel en snipper de ui. Schil en snij de bleekselderij en peen in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een sauspan en fruit de groenten een paar minuten.
Snij het spek fijn. Voeg het gehakt en spek toe aan de groenten en bak dit kort. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenpuree toe en bak al omscheppend een minuutje. Voeg de wijn toe en laat het verdampen. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat de saus 2 uur zachtjes koken.
Maak de cantharellen schoon. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de cantharellen bruin. Schep ze door de bolognesesaus.
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout 7 minuten. Giet de pasta af en schep het door de saus.
Serveren
Schep de tagliatelle bolognese op de borden en rasp de Parmezaanse kaas erover.
0 reacties