Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en verdeel het zout over de rand.
Meng in het kuiltje boter, gist, suiker, melk en eieren met elkaar en kneed er beetje bij beetje de bloem door. Kneed tot een soepel deeg en laat het deeg in een kom, bestoven met bloem en afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur rijzen.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht rond uit en leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat het deeg nog circa 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Kruimels
Kluts het ei.
Wrijf de boter, suiker, bloem en de helft van het ei tot kruimels.
Bestrijk het brooddeeg met het resterende ei en verdeel de kruimels erover.
Bak het deeg in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat het gebakken deeg afkoelen.
Vulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel schenk het eimengsel terug in de pan en roer goed door.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten.
Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie tot lauwwarm afkoelen.
Roer de banketbakkersroom los met het rozenwater.
Klop de slagroom met een garde yoghurt dik.
Roer de boter beetje bij beetje door de banketbakkersroom en spatel de slagroom erdoor.
Schep de vulling in een spuitzak met glad spuitmondje.
Snijd de deegplak open en besprenkel beide kanten met sinaasappellikeur.
Spuit de vulling op de bodem en leg het deksel er op.
Bestuif de Tarte Tropizienne met poedersuiker.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
tarte tropezienne
Maak een kuiltje in de bloem en verdeel het zout over de rand. Meng in het kuiltje boter, gist, suiker, melk en eieren met elkaar en kneed er beetje bij beetje de bloem door. Kneed tot een soepel deeg en laat het deeg in een kom, bestoven met bloem en afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur rijzen.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties