Verwarm de oven voor op 185 ºC. Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, suiker en een snufje zout boven een kom. Meng in een andere kom het ei met de melk en de zonnebloemolie. Meng beide mengsels door elkaar en mix op lage stand tot een glad beslag. Mix het beslag vervolgens 10 seconden op hoge stand. Vet de bakvorm in en beleg de bodem met een stukje bakpapier. Schep het beslag in de bakvorm. Bak de cake in de oven in circa 35 minuten gaar.
Chocoladecrème
Breng in een pan de melk en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje van de melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.
Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de banketbakkersroom erdoor. Voeg de gesmolten chocolade al kloppende toe aan de crème. Klop nu niet meer te lang. Stop als de chocolade goed gemengd is. schep een beetje crème op de bovenkant van de cupcake en strijk glad. Schep de rest van de crème in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spruit rozetten op de taart.
Karamelsaus
Karamelliseer de suiker en voeg voorzichtig de slagroom toe. Breng opnieuw aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter en het zout erdoor. Laat de karamelsaus afkoelen.
Garneer de taart met stukjes chocolate chip cookies, frambozen en marshmallows. Bedruip met de karamelsaus.
0 reacties