1. Gebruik je de combi van santen en kokosmelk, doe de santen in een steelpan, voeg 200 ml water toe en verwarm tot de santen is opgelost.
2. Breng intussen de kippenbouillon tegen de kook aan. Of trek zelf een bouillon van 800 ml water met een kippenpoot, wat grof gesneden wortel, prei, ui en selderij.
3. Zijn je garnalen ongepeld, trek dan de koppen eraf, breek vanaf de buikkant de pantsers open en trek ze met pootjes en al eraf. Kerf de garnalen aan de rugkant over de lengte in en trek het darmkanaal eruit.
4. Verhit een scheut olie in een braad- of soeppan. Kneus de sereh, snijd in stukken en doe in de pan. Snijd de laos in stukken, voeg toe aan de sereh en fruit mee.
5. Giet de bouillon in de pan. Heb je zelf bouillon getrokken, giet hem dan eerst door een zeef.
6. Pel de sjalotten, snijd ze in smalle parten en doe in de bouillon. Schenk de santen, indien je deze gebruikt, in de braadpan. Snijd de champignons in plakjes en doe in de braadpan. Gaar de garnalen in de soep.
7. Voeg de suiker toe. Rasp de schil van ½-1 limoen en knijp 1 limoenhelft uit boven de soep. Roer de oestersaus, de vissaus en de kokosmelk erdoor. Haal de sereh en laos uit de soep.
8. Schep de soep in de kommen en serveer. Garneer evt. met korianderblad, schuine ringetjes lente-ui en reepjes chilipeper.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties