Ras el hanout-aubergines
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Pel en snijd de uien in parten.
- Verwijder de uiteindes van de aubergines en snijd de aubergines in plakken.
- Verdeel de uien en de aubergines over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheutje olie en breng op smaak met de ras el hanout. Rooster de uien en de aubergines in de oven in circa 17 minuten. Verdeel de pancetta eroverheen en bak nog circa 8 minuten.
Tomatencouscous
- Kook/week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de knoflook en de tomatenpuree circa 2 minuten. Voeg de couscous, tomaten en de helft van de peterselie toe en bak circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 4 minuten goudbruin.
Serveren
- Verdeel de tomatencouscous over borden. Verdeel de ras el hanout-aubergines over de tomatencouscous en bestrooi met de pijnboompitten en de resterende peterselie. Lepel de creme fraîche erop.
0 reacties